Kontakt
Til forsiden|Læs op|Sitemap|Print
Aktivitets -og samværstilbuddet Gnisten
Aktivitets -og samværstilbuddet Gnisten
Topfrise 3

 

Socialmotorik for de ressourcestærke brugere:

Socialmotorik er musik og bevægelsesprogrammer, som bliver specielt lavet til enkelte brugere/brugergrupper.

Hovedformålet med et socialmotorisk program er, at skabe et trygheds rum med genkendelige rammer og en accept/respekt for den enkelte bruger.

Socialmotorik giver mulighed for at stimulere opmærksomhed/dialog i samspil mennesker imellem. Musikken er specielt lavet til at bygge en spænding op, for derefter at gå over til afspænding. Derved bliver der mulighed for at kanalisere psykiske spændinger ud på en hensigtsmæssig måde.

De fysiske rammer:

Socialmotorik foregår samme ugedag, samme tid og i samme lokale. Det er en fast bruger- og personalegruppe, der deltager. Det er også den samme musik, som bruges hver gang. Vi har gummimåtter på gulvet, så det er blødt at gå og ligge. Gardinerne bliver trukket for og dørene bliver lukket, for at imødegå forstyrrelser udefra og det bliver nemmere at koncentrere sig. De deltagende på holdet har tekstilmalet deres egen trøje, som et signal på, at nu skal vi have socialmotorik. De deltagende har også malet en pude, som bliver brugt til sidst i programmet, når der skal slappes af.

Den genkendelige proces gør, at det opleves at brugerne får overskud og trykke rammer til at udfolde sig i, i forhold til deres individuelle ressourcer og deres formåen. Vi oplever derfor både kreativitet og selvaktivitet. Alle bevæger sig forskelligt til musikken og alle bevægelser er lige rigtige.

Nyheder

29. november 2019
Julefest for brugere og pårørende
29. oktober 2019
Fyraftensmøde for pårørende

Kalender

29. november 2019
Julefest for brugere og pårørende

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Aktiviteter/Aktivitetstilbud/Socialmotorik