AKU-center Gnisten

Covid-19

Mundbind

Ud fra et forsigtighedsprincip har vi besluttet, at alle ansatte fra d. 2. november skal bære enten mundbind eller visir.

Brugen af mundbind/visir skal foregå når personalet bevæger sig rundt i afdelinger, teams, mellem værksteder samt i arbejds- og omsorgssituationer, hvor der er stående/gående aktivitet, arbejde eller undervisning.

Ifølge Movia skal alle brugere, der kan, bære mundbind i Frederikssund Handibusser, ligesom det også er påkrævet i offentlig transport. læs mere om mundbind på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Åbningstider

 • Vores åbningstider ændres midlertidigt til kl. 8:30 – 15 (fredag åbent til 12:30) grundet øget arbejde med løbende rengøring og mange nye hygiejnerutiner.

Madpakker

 • Alle skal fortsat have madpakker med - også om fredagen.

Hvad skal/må I medbringe

 • I bedes undlade at medbringe andre ting end skiftetøj, evt. telefon/tablet og madpakke.

  Aktiviteter

  • Vi vil ikke kunne tilbyde alle de aktiviteter, som vi normalt har. Vi vil prioritere ture ud af huset i det omfang, det kan lade sig gøre, og vi har lavet om på indretningen indendørs, således at vi kan lave aktiviteter indenfor og stadig holde afstand.


  Aflysninger

  • Grundet COVID-19 er årest julefest aflyst og vi kan ikke tilbyde svømning resten af året.  

  Hygiejne og afstand

  • I bliver modtaget ude ved indgangen af personalet – vi hilser på hinanden uden kram eller håndtryk.
  • Vi laver faste rutiner for vask af hænder og rengøring af alle kontaktflader.
  • Vi holder afstand til hinanden – ifølge de seneste retningslinjer skal vi holde 1 meters afstand.

  Hvad har vi brug for, at du som brugere eller pårørende gør?

  Det vigtigste vi alle kan gøre er, at begrænse smitten ved isolation og test af muligt smittede personer.

  Personale og medarbejdere skal blive hjemme/sendes hjem hvis de:

  1) Er testet positive med COVID-19

  2) Udviser en eller flere symptomer på COVID-19: Hoste, feber, ondt i halsen, muskelsmerter, vejrtrækningsproblemer, feber + hovedpine.

  3) Opfylder betingelserne for "nær kontakt" med en person der er testet positiv med COVID-19 (se information om nære kontakter)

  OBS: Er du ”nær kontakt” til én der er taget hjem grundet pkt. 2) eller 3), så må du gerne møde på arbejde, men skal udvise særlig omhu med at følge de generelle retningslinjer, og være særligt opmærksom på eventuelle symptomer.

  Hvor længe skal du blive hjemme?

  Har du haft symptomer på COVID-19 skal du blive hjemme indtil du har haft 48 timer uden symptomer eller er testet og bekræftet negativ

  Er du nær kontakt skal du blive hjemme indtil du er testet og bekræftet negativ

  Er du testet positiv skal du følge forholdsreglerne i sundhedsstyrelsens pjece     ” Til dig, der er testet positiv for ny coronavirus”.

   Borgere i risikogruppe

   Social- og Indenrigsministeriet anbefaler, at borgere i særligt udsatte grupper i forhold til COVID-19, efter en konkret og individuel vurdering, kan have mindre fremmøde end den visterede tid eller bliver hjemme, indtil forholdene taler for, at bl.a. AKU-centerets tilbud kan benyttes fuldt ud.

   Læs mere om borgere i særlig risikogruppe her.